Често задавани въпроси относно приложението Mobilspion

10.04.2019 test test Технически съвети

Батерията в телефона се изтощава бързо

По принцип приложението MobilSpion натоварва много малко батерията на мобилния телефон. Единствените функции, които могат значително да натоварят батерията на телефона, са честите аудиозаписи на околността и GPS проследяване на местоположението. 

Ако не искате записаният MobilSpion да има значителен ефект върху живота на батерията на целевия телефон, препоръчваме ви да ограничите използването на гореспоменатите функции. По-специално, задаване на интервал за проследяване на GPS местоположението на поне 60 минути. 

Вторият вариант е да промените настройката за проследяване на местоположението само на „Мрежа“. Получената позиция е само ориентировъчна, но ефектът върху батерията на телефона е минимален. 

Проблем с проследяване на местоположението

Приложението показва само данните, които извлича от телефона. Има 3 възможности, които могат да възникнат: 

Приложението получава данни от GPS приемника в телефона 
Тази ситуация може да възникне само когато телефонът има активирана GPS функцията. В този случай полученото местоположение ще бъде много точно. 
Приложението не извлича данни от GPS приемника в телефона 
Ситуацията възниква особено когато функцията GPS е деактивирана на телефона. В този случай приложението получава поне приблизителна позиция според BTS клетката на мобилния оператор, към който е свързан телефонът. Точността зависи от плътността на BTS клетките около целевия телефон. 
Приложението не извлича никакви данни от телефона Ситуацията възниква, когато например телефонът е изключен или в полетен режим. В изключителни случаи приложението може да замръзне и да започне да изпраща данни само след рестартиране на телефона. 

Не се показва местоположението

За да се покаже местоположението, трябва да бъде активирана някаква форма на разпознаване на местоположението на телефона за местоназначение. Ако и GPS, и мрежовото позициониране са деактивирани, на сървъра няма да се изпраща местоположение. 

Слаба звук повреме на разговора

От едната страна на обаждането може да се чува добре, докато другата е лошо или изобщо не се чува 

Проблемът е, че всеки тип телефон третира записването на разговори по различен начин. По принцип има 2 основни опции: 

Телефонът позволява запис директно от разговора (тогава и двете страни на разговора ще се чуват добре) 
Телефонът не позволява запис директно от разговора (тогава разговорът се записва през микрофона на целевия телефон и събеседникът от другата страна може да се чува трудно или изобщо не е възможно да се чуе) 

Има няколко различни настройки на източника на запис, всяка от които може да работи на различен телефон. 

След инсталацията приложението ще се опита автоматично да избере най-подходящия източник. Ако обаче резултатът не е идеален, възможно е да опитате да нулирате източника ръчно в настройките: 

Не може да се възпроизведе записаният разговор

Не може да се възпроизведе записаният разговор

Записът първо трябва да бъде изтеглен на компютър. Поради високата компресия на записите се използва .amr формат. За да ги възпроизведете, е необходимо да използвате плейър, който поддържа този формат.

Най-използваният вариант е интуитивната програма за AMR плейър, която е безплатна за изтегляне.
Най-новата версия на Windows Media Player също ще се справи с формата.

 

Зачеркнати раздели в менюто

Отметките са зачеркнати поради изтичането на лиценза ви. Възможно е да поръчате разширение на лиценза в менюто в раздела "ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЛИЦЕНЗ". 

Ако са зачеркнати само определени елементи, това означава, че зачеркнатите функции не са активни за вашия лиценз. Ако се интересувате от надграждане на лиценза, свържете се с доставчика. 

Не се изпращат данни към сървъра

Проблеми при изпращане на данни към сървър могат да бъдат причинени от много различни влияния. Тук ще опишем отделните причини, като започнем с най-често срещаните. 

ЗАЩО ДАННИТЕ НЕ СЕ КАЧАТ НА СЪРВЪРА 
1. Целевият телефон не е свързан с интернет 

  • телефонът е изключен
  • телефонът има изчерпаб лимит за мобилни данни
  • телефонът няма сигнал 

Решение: Изчакайте, докато телефонът се включи отново, върне се към сигнала или изчакайте лимитът за данни да бъде нулиран през новия месец или телефонът да се свърже с WiFi. 

2. Приложението е премахнато от телефона 

  • на телефона е извършено фабрично нулиране
  • приложението е изтрито от потребителя 

Решение: Преинсталирайте приложението на целевия телефон. 

3. Приложението е блокирано на телефона 

  • приложението може да е било блокирано от антивирус
  • приложението може да бъде блокирано от приложение, за да следи особено трафика на данни или да пести батерия 

Приложенията за сигурност сканират мобилния ви телефон, за да проверят дали други приложения не натоварват твърде много телефона ви (особено по отношение на трафика на данни и консумацията на батерия). Ако оценява приложението като тежък товар, той предлага на потребителя дали иска да затвори това приложение. 

Решение: Проверете настройките на приложенията на целевия телефон, които могат да бъдат блокирани от MobilSpion. В приложенията за наблюдение е необходимо да ги настроите да игнорират приложението MobilSpion. Оптималната опция е да направите това по време на първата инсталация. Ако имате достатъчно време за инсталиране, оставете телефона да работи няколко часа (за предпочитане цял ден) след инсталирането на MobilSpiona и изчакайте, докато някое приложение за наблюдение разпознае MobilSpion като обременяващо. Ако на телефона ви се появи известие, изберете „игнорирай“, „не предлагай отново“ и т.н. Това ще гарантира, че MobilSpion вече няма да пренебрегва приложението. 

ДАННИТЕ СЕ ЗАПИСВАТ СЪС ЗАКАСНЕНИЕ
1. Зададената граница за качване на данни чрез 3G е надвишена и следователно данните се качват само когато телефонът е свързан с WiFi. 

Решение: Увеличете лимита, зададен във вашата администрация в раздела „НАСТРОЙКИ“. 

Превишен е лимитът за данни на SIM картата в телефона 

Решение: Изчакайте до още един месец, докато ограничението за данни на картата се нулира. Дотогава данните ще бъдат качени на сървъра само когато телефонът е свързан към интернет чрез WiFi. За да намалите трафика на данни на приложението, променете настройките за аудио изпращане на „При поискване“. Впоследствие не всички аудиозаписи ще бъдат изпратени автоматично до сървъра, а ще бъдат изпратени само онези повиквания, за които го заявявате чрез приложението. 

Записване на звуци около телефона

MobilSpion е мощно приложение за подслушване на мобилни телефони, което е единственото на пазара, като позволява дискретен запис от микрофона на телефона, съгласно предварително зададен график. 

Възможни проблеми

Записването по график е трудна операция за вашия телефон, така че ако такава операция се изпълнява от приложения, работещи във фонов режим на вашия телефон, някои телефони могат автоматично да прекратят такива операции. 

Защо приложението работи във фонов режимЗа да може приложението да работи дискретно, приложението трябва да работи във фонов режим, в противен случай ще показва различни известия, които много вероятно биха разкрили приложението. 

Решение

MobilSpion позволява интелигентно превключване на приложението от заден на преден план, което може да реши гореспоменатия проблем на по-голямата част от телефоните. Ще направите настройките в раздела НАСТРОЙКИ - ПРИЛОЖЕНИЯ НА ПРЕДЕН ПЛАН. 

Тук ще видите 3 опции 

Винаги след изключване на екрана
Приложението винаги превключва на преден план, когато екранът изгасне.
Никога
Приложението ще работи само във фонов режим на телефона
Интелигентен режим
Приложението преминава на преден план само когато са изпълнени едновременно две условия
а) екранът е изключен
б) планира се запис на околната среда 

Хареса ли ви тази статия?
Често задавани въпроси за панорамните камери Secutek Често задавани въпроси за панорамните камери Secutek Често задавани въпроси за компютърната програма IPCMultiView Често задавани въпроси за компютърната програма IPCMultiView

Дискусия

Темата все още не е коментирана.

Само регистрирани потребители могат да участват в дискусията.

Широка гама

Над 5000 продукта

​Производство по поръчка

От проектирането до изпълнението

Дискретна доставка

Без данни за електронния магазин

Специалист в областта 

Над 10 години в индустрията