GSM Прихващач

GSM прихващач или Agáta е преносимо устройство, позволяващо прихващане на мобилни телефони в близост до десетки километри (в зависимост от плътността на BTS мрежата). Interceptor симулира функцията на BTS и мобилните телефони в неговата близост, така че вместо да се свържат с BTS, те се свързват директно с него. 

Прихващачът позволява на потребителя:

  • монитора показва всички телефонни номера и IMEI телефони в близост (дори тези, които в момента не се обаждат)
  • подслушва до 8 едновременни разговора
  • проследяване на изпратени SMS от близки телефони
  • разберете местоположението на наблюдавания телефон 

Съвременните прихващачи вече работят напълно пасивно и е напълно невъзможно да се открие тяхното използване. За мобилния оператор използването на съвременни прихващачи е много трудно да се открие. 

В повечето страни използването на GSM прихващачи е разрешено само на избрани държавни субекти и неговата частна употреба е незаконна. Това обаче не пречи на все повече детективски агенции или големи корпорации да използват все повече тези устройства. 

Защита срещу GSM прехващачи

Възможно е да се защитите срещу GSM прихващачи, както и срещу всички други форми на подслушване. Единствената надеждна защита на мобилната комуникация е нейното криптиране, за което можете да използвате или специално приложение, чип за криптиране, вмъкнат в телефона, или криптирани телефони. 

За повече информация вижте секцията Сигурност на мобилната комуникация.

Широка гама

Над 5000 продукта

​Производство по поръчка

От проектирането до изпълнението

Дискретна доставка

Без данни за електронния магазин

Специалист в областта 

Над 10 години в индустрията