IP срещу AHD камера

IP Камери

(наричани обикновено мрежови камери или мегапикселови камери) са оборудвани с мрежови модули, които им позволяват да предават цифров сигнал, използвайки мрежовата инфраструктура. Позволява възможност за предаване на изображение с много по-висока резолюция и качество. 

IP камерите са свързани към локалната мрежа с помощта на един Ethernet кабел или, в зависимост от модела, с помощта на вградения WiFi модул. Те имат уникален IP адрес, който позволява отдалечен достъп и гъвкавост за съхранение на записи. Неговите познания са необходими за установяване на връзка, а също и за показване на записаното изображение. 

Основните предимства на IP камерите със сигурност са следенето в реално време, висока разделителна способност и качество на изображението - така че потребителят може да заснеме и най-малките детайли и цифрово оптично увеличение, позволяващо запис без загуба на яркост. Резултатът е по-голяма идентификация на дълбочината и по-голяма точност, позволявайки на камерата автоматично да анализира и изпраща автоматично предупреждения и сигнали. 

Най-често срещаният диапазон от IP камери е от 1,3 MP (1280 x 1024) до 5,0 MP (2592 x 1944), а някои производители предлагат до 20 мегапиксела. Струва си да се спомене, че колкото по-висока е разделителната способност, толкова повече памет и честотна лента ще са необходими. Заедно с параметрите на камерата, цената им също се увеличава значително. 

Най-често срещаният диапазон от IP камери е от 1,3 MP (1280 x 1024) до 5,0 MP (2592 x 1944), а някои производители предлагат до 20 мегапиксела. Струва си да се спомене, че колкото по-висока е разделителната способност, толкова повече памет и честотна лента ще са необходими. Заедно с параметрите на камерата, цената им също се увеличава значително. 

Предимства на използването на IP камери 

 • По-висока разделителна способност на изображението от традиционните аналогови камери
 • Предаване на енергия, предаване на видео изображения и данни с помощта на един Ethernet кабел
 • Показване в реално време
 • Възможност за самостоятелна работа
 • Мрежово устройство, което не изисква DVR 

Недостатъци на IP камерите

 • Проблеми с конфигурацията
 • Забавяне на предаването на сигнала
 • Те изискват значителна мрежова честотна лента
 • Обикновено по-скъпи в сравнение с традиционните аналогови камери

Пълна гама от IP камери

AHD Камери

AHD мониторинга се основава на структура, идентична на популярната аналогова система за наблюдение на CCTV. Системата позволява предаване на HD и FullHD изображения с разделителна способност до 500 метра с помощта на коаксиален кабел. Това значително намалява времето за предаване, намалява разходите и сложността на системата за сигурност в сравнение с IP камерите - и до пет пъти по-дълго. Разделителната способност на аналоговите HD системи достига до 1080p. 

Системата е една от алтернативите на настоящите аналогови системи. Не изисква промяна в структурата на кабела, какъвто е случаят с IP или HD-SDI решенията. Системите за AHD камери са по-лесни за инсталиране и поддръжка от традиционните аналогови решения. Те обаче изискват мрежово оборудване и достатъчно познания за ИТ решения. 

Друг важен фактор е фактът, че HD технологията е по-достъпна. Поради нарастващото търсене на камери с по-висока разделителна способност, пазарните цени на AHD камерите спаднаха драстично - почти до нивото на аналоговите камери. Те са почти наполовина по-евтини в сравнение с IP решенията. 

Предимства на AHD камерите

 • Лесна инсталация
 • На практика няма забавяне на предаването
 • Възможност за предаване на по-големи разстояния
 • По-евтини от IP решенията 

Недостатъци на AHD камерите

 • Ниска резолюция
 • Изискват записващо устройство 

Комплетна оферта на аналогови HD камери (AHD камери)

Технологията AHD е по-надеждна в сравнение с IP камерите и не причинява закъснения. И двете технологии работят в 720p и 1080p резолюции и обработеното изображение е остро и детайлно (особено в случай на 1080p Full HD резолюция). 

В IP технологията закъсненията, свързани с работата на мрежата, са много чести, особено в ситуации, когато тя не е предназначена само за наблюдение. От друга страна, ако искаме визуализации в реално време и искаме да регистрираме няколко отдалечени местоположения на един рекордер (напр. Общо наблюдение на няколко местоположения), мониторингът на IP камерата ще отговаря на тези изисквания поради възможността за работа в широка мрежа. Трябва обаче да разчитаме на забавяне на изображението до минути. 

 

Широка гама

Над 5000 продукта

​Производство по поръчка

От проектирането до изпълнението

Дискретна доставка

Без данни за електронния магазин

Специалист в областта 

Над 5 години в индустрията