Пътуване с деца

Изгубени деца и модерни технологии

10.09.2018 test test Статии

От една страна, пътуването с деца е неизчерпаем източник на приключения, опит и прекарване на ценно време заедно. От друга страна, в много случаи това е тест за родителско търпение и най-вече способността да се организират малки любознателни деца, които лесно могат да загубят представа за време и пространство, особено на непознати места. В допълнение, много от нас в момента се занимават или ще продължат да разглеждат този проблем в бъдеще: на каква възраст и в какви ситуации трябва да се позволи на децата да пътуват сами или в група от други деца? Някои родители са по-загрижени и предпазливи в това отношение, други по-смели и либерални. И двата вида обаче са измъчвани от естествения страх да не навредят на детето, независимо дали става въпрос за осемгодишно момче, което пътува до училище с няколко транспортни средства, или тийнейджър, който не е съгласен с уговорен график за връщане от дискотека или редовно забравя да изпрати съобщение до родителите си за това къде отива за уикенд с приятели. 

"Какво сме забравили? Кевин!" 

Нищо чудно, че родителите ги атакуват най-мрачните мисли и сценарии в случай на загубени, изгубени или забравени деца. Като пример можем да използваме малкия Кевин Маккалистър, най-известното изчезнало дете. В този случай страхът от поведението на палавият син е напълно безполезен, тъй като той успя да се наслади на времето, отделен от родителите си и неприятните братя и сестри, които прекарваха ваканциите си сами в луксозен хотел. Радваше се да предпазва къщата от опасни, макар и малко смущаващи крадци. И как култовата американска комедия се свързва с реалността? За щастие фактът, че виждаме щастлив край не само в коледните филми, но и в повечето истински истории за изчезнали деца. 

За щастие, повечето деца ще бъдат намерени 

Според полицейската статистика изчезналото дете обикновено се намира и ще се върне безопасно при родителите си в рамките на няколко часа. Обикновено преди полицията да започне издирването си. Всеки родител, който е преживял подобна ситуация, със сигурност ще потвърди, че би искал да избягва подобни преживявания в бъдеще. Не е чудно, че в такава ситуация няколко десетки минути се възприемат като вечност и рационалната страна на мисленето е подчинена на емоциите. Как безопасно да избегнем описания нежелан нервен тест? Как може да помогне технологията за сигурност? Откъде да вземете вдъхновение? В западните страни GPS търсачките все повече се използват за грижа за деца, широкото използване на които вече е описано в нашия блог в няколко предишни статии. Една от най-популярните джаджи е GPS часовникът, особено популярен сред деца на възраст над три години. Благодарение на мобилното приложение те изпращат информация за мястото, където е детето в реално време. Веднага след като детето напусне определената безопасна зона, известието се изпраща незабавно на родителите, подобно на случаите, когато часовникът е необичаен. Специалният часовник е снабден и с функция за аварийна аларма, ако детето е в опасност. 

Шпионска техника и грижи за деца

Може да се твърди, че е неуместно да се свързва въпросът за безопасността на децата с технологията за шпионаж. Ако обаче се приеме, че с тази техника не се злоупотребява, а се използва рационално и за да се повиши безопасността на собствените деца, е трудно да се определи използването на техническа помощ като неетично поведение. Не толкова отдавна ние разглеждахме детските монитори в нашите географски региони като временен начин, който първоначално накара някои родители да твърдят, че преди това не е имало такива предизвикателства и че родителите са успели да отглеждат децата си ефективно и здравословно. Понастоящем електронният бебефон е стандартна част от оборудването на родителите и не се счита за ненужен. 
Важното е, че психолозите са съгласни - те не разчитат само на съвременните технологии в грижите за децата. 

 

Хареса ли ви тази статия?
Как да изберем дигитален диктофон? Как да изберем дигитален диктофон? Как да откриете в Wi-Fi мрежата скрита камера Как да откриете в Wi-Fi мрежата скрита камера

Дискусия

Темата все още не е коментирана.

Само регистрирани потребители могат да участват в дискусията.

Широка гама

Над 5000 продукта

​Производство по поръчка

От проектирането до изпълнението

Дискретна доставка

Без данни за електронния магазин

Специалист в областта 

Над 10 години в индустрията