Къде може да се скрие шпионска мини камера?

Мини камера, скрита в часовник, диск с памет, химикалка или очила, вече е класика в областта на шпионските технологии (макар и все още популярна и търсена), за която хората, които не се интересуват много от подобни технически неща, вероятно са чували . Разбира се, възможностите за скриване на шпионска мини камера са много по-разнообразни. Може да се каже, че няма граници за въображението и творчеството дори в областта на разработването и производството на технологии за сигурност и шпионаж. И така, какво е възможно наистина да поставите миникамера по такъв начин, че устройството да работи напълно и надеждно? Простият отговор би бил, че на практика наистина навсякъде. 

Електроника, аксесоари или облекло

Размерите на тези скрити камери, предназначени за вграждане в други стандартно изглеждащи и функционални предмети, са толкова малки, че обикновено не е проблем да ги включите в огромното мнозинство неща за ежедневна консумация, електроника или домашно обзавеждане и аксесоари. Какво ще кажете за дрехи или обувки, чаша, монета, дърво? Всичко споменато вече е измислено и достъпно. И разбира се много повече. Така, че нека разгледаме отблизо поне някои от тези класически шпионски джаджи!

Мини камера във вратовръзка

Ако обикновените ви работни дрехи са в знака на официален стил, неразделна част от който е официална риза с вратовръзка, тази джаджа може да се превърне във вашия скрит и изключително изискан коз. Необходимостта дискретно да се получи запис на бизнес среща, ключова среща или например целта на тайното пазаруване е един от характерните и чести мотиви за закупуване на шпионски технологични продукти. Вратовръзката изглежда елегантна, дискретна и в същото време интересна. Но би било трудно да си представим, че в него е вградено устройство за незабележим запис. 

„Изключителна идея, но качеството на записа със сигурност не може да бъде кой знае каква“, може да помислите върху това решение. Външният вид е измамен. Скритата камера в вратовръзката не е просто атракция, снабдена е с професионално Sony CCD устройство, което заснема изображения с изключително високо качество. Камерата е оборудвана с технология WDR, която гарантира ясно изображение дори когато е насочена към светлината. Микрофонът с предусилвател е гаранция за висококачествен звук. По този начин бизнес срещата може да изведе съвсем ново измерение! 

 

Мини камера в чаша 

Повечето от нас не могат да си представят да започнат нов ден или да завършат обедната почивка без любимото си кафе. Но тази чаша (като) кафе има малко по-различна мисия, отколкото да помага на собственика си в задължителния ритуал и моменти на пауза. Има скрита HD мини-камера, скрита в класически изглеждащата чаша, предимствата на която са, по-специално, много прилични параметри на разделителната способност, лесна употреба и дълъг живот на батерията - около 40 часа непрекъсната работа. 

Къде е най-използвана тази специална чаша за кафе? Освен за офис цели, продуктът е подходящ и за автомобили. По-конкретно, например, като превенция срещу вандализъм. Възможно е да поставите чашата на таблото и благодарение на функцията за разпознаване на движение, камерата се активира, когато открие някакво движение в нейния обхват. Скритата камера може да се управлява и дистанционно. 

Мини камера в шапка

За по-малко официални случаи и повече за използване на открито е възможно всичко да бъде под контрол, благодарение на мини камера, маскирана в бейзболна шапка. Шапките се носят както през лятото, така и през по-студените месеци и далеч не е така, че те са само на тийнейджърите. Невъзможно е да се породи съмнение, че шапката всъщност е нещо повече от просто допълнение към тоалета. 

Подобно на вратовръзката, представена по-горе, шпионската камера в шапка LawMate HT-18 е технически добре направена. Висококачествена картина и звук, технология WDR, разделителна способност от 550 TV и ъгъл на видимост от 78° издигат това замислено нещо от оригинална новост до пълноценен, широко приложим шпионски и защитен продукт. 

Предложения от чужбина 

В офертата на чуждестранни специализирани шпионски магазини можем да намерим много ежедневни и въображаеми решения, където е възможно да поставите камерата. Един от тях е шпионска камера в декоративен камък, която по този начин може да се превърне в умен пазител на дома, особено срещу крадци и вандали. Екстериорът е проектиран да бъде устойчив на екстремни атмосферни условия. По този начин градината и зоната около къщата са под постоянен надзор. Дори и в този случай интериорът е натъпкан с техниката на уважавани параметри. Просто случайно: резолюция от 2880*2160, изключително широк зрителен ъгъл (140°), капацитет на картата с памет от 128 MB или, например, способността да се вземат до 60 кадъра в секунда. 

Не само в дрехите и аксесоарите, но и в обувките можете да скриете оборудването за запис или наблюдение. И не винаги трябва да е с търговска цел. Например, ЦРУ (федерална американска разузнавателна служба) твърди, че е имала данни за скрити мини предавател в подметка, за да прихващат комуникациите. В статията си по темата уебсайтът „deoddee.com“ припомня, че още през 1970 г. ЦРУ вмъква проследяващи устройства в подметките, за да улавя информация от Москва. Мисията беше успешна, докато агентите на КГБ не я откриха. 

В крайна сметка, настоящите решения изглеждат много по-елегантни и, както в случая с други технически продукти (типичен пример за GPS навигация), шпионските артикули, първоначално използвани за военни и разузнавателни цели, са се превърнали в асортимент за широката общественост и широк спектър на употреби. Няколко примера, споменати тук, и редица други варианти на продукти, които са налични тук, например, са доказателство за това. 

Използвани източници:

https://www.spygadgets.com/hidden-camera-rock-with-4k-resolution/

https://www.oddee.com/item_98530.aspx

http://skryte-kamery.cz/

Широка гама

Над 5000 продукта

​Производство по поръчка

От проектирането до изпълнението

Дискретна доставка

Без данни за електронния магазин

Специалист в областта 

Над 5 години в индустрията