Как да изберем дигитален диктофон?

Диктофоните са добре познати устройства, често полезни в различни ситуации. Журналистите ги използват по време на конференции и интервюта. Те могат да действат и като лична гласови бележници. Освен това тяхното използване може да бъде полезно в университет за записване на лекции или по време на бизнес срещи. Оборудването от този тип се използва и в полицейски операции, частни детективи или специални служби. 

Диктофоните обаче често се използват и за враждебни цели. Мнозина са чували за така нареченото „подслушване на скандали“, което често се случва в политиката или индустриалния шпионаж. Тези действия са възможни в повечето случаи благодарение на добре скрити диктофони. Доминирането им над други иновативни телекомуникационни системи е, че те не излъчват радиовълни, което ги прави много трудни за откриване. 

Пазарът е много богат, така че предлага решения, които ви позволяват да записвате звук незабелязано. Това е полезно в много ежедневни ситуации, като например нечестен бизнес партньор, особено ако има опасения относно загубата на фирмени активи. Освен това, в много други неприятни и опасни ситуации, когато сме жертви на заплахи, дискретният запис може да ни помогне значително. 

Дискретни диктофони

Какво да търсите при избора на диктофон? 

Днес пазарът е залят от дигитални диктофони, чието голямо предимство е надеждност, малък размер, много лесно управление и събиране на записи. Цифровите диктофони също позволяват да се съхранява много информация и благодарение на енергоспестяващите технологии те могат да се използват дълго време от акумулатор или от батерията. 

Най-важните технически и полезни параметри на записващото устройство: 

Формат на запис и качество на звука 

В момента повечето записващи устройства предлагат MP3 или WMA записи, които са често използвани. За най-напредналите приложения записващото устройство записва във формат PCM (WAVE), който предлага по-високо качество на звука, отколкото на CD! Важен аспект е възможността за промяна на формата на запис и нивото на компресия в зависимост от това дали потребителят се грижи за постигане на най-доброто качество на звука или по-дълго време за запис. 

Тип и капацитет на паметта 

Диктафоните използват вградена памет или сменяеми карти с памет (най-често карти microSD / SDHC). Колкото по-голям е капацитетът, толкова по-добре, особено при устройства, предлагащи най-доброто PCM качество. Най-често срещаните са диктофоните с вградена памет с капацитет от 1 до 4 GB, някои от тях могат да бъдат разширени с подвижни карти с капацитет до 32 GB. 

Конструкция на устройството

За дискретна употреба устройството трябва да бъде възможно най-малко, без да се прави компромис със загубата на важни параметри като качество на звука или време на работа за зареждане на батерията. Предлагат се диктофони, които лесно се прикриват поради малкия си размер. Друг вариант е да използвате диктофон, скрит в нещата, които обикновено използваме, така че диктофонът няма да привлича вниманието по време на запис. 

Тип и чувствителност на микрофона

Повечето диктофони имат вграден микрофон. Микрофоните с подходящо избрани свойства са в състояние да улавят звуци от разговор от разстояние 10-12 метра. Някои диктофони са оборудвани със стерео микрофони, които правят звука по-добре възпроизведен и по-ясен. В някои случаи възможността за свързване на външен микрофон също е важен аспект. 

Тип захранване и работни часове 

Това е един от най-важните параметри на устройство за звукозапис. Важно е рекордерът да работи възможно най-дълго на един комплект батерии или на с едно зареждане на батерията. Благодарение на използването на ефективни и енергоспестяващи решения, можете да постигнете работно време от десетки до няколкостотин часа за най-добрите продукти. 

Полезни допълнителни функции 

Съвременните дигитални технологии отстъпват място на много други функции, които правят работата с диктофони по-лесна и по-ефективна. Други характеристики включват: 

Вграден часовник и календар 

Вграден часовник и календар 

Дисплей

По-усъвършенстваните диктофони имат LCD или OLED дисплей, който позволява по-лесно конфигуриране на параметрите на устройството, управление и преглед на записите. 

Активиране на запис за откриване на звук 

Тази функция ви позволява да спестите памет и да подобрите последващото прослушване на записите. Записът започва автоматично, когато нивото на звука, вдигнато от микрофона, надвиши определено ниво. 

Възможност за свързване на слушалки 

Тази опция ви позволява да възпроизвеждате записи директно от рекордера. 

Защита на достъп до паметта 

В случай на специализирани устройства се гарантира защита срещу неоторизиран достъп до паметта на диктофона, криптиране на данни и защита срещу промяна (електронен подпис). 

Какви диктофони предлагаме? 

SeCuPro ви предлага широка гама от модели и видове диктофони, от които със сигурност ще изберете подходящия за вашите нужди. 

Един от примерните модели е диктофонът Tender с гласово активиране, с възможност за запис до 15 часа. Благодарение на гласовото активиране този рекордер може да бъде скрит на всяко място, където може безопасно да „следи“ и да записва всички разговори, които се провеждат за няколко дни. 

Забележителна е и химикалката с диктофон Esonic PCM-008. В режим на разпознаване на глас има продължително работно време до 250 дни. Устройството се характеризира с тънък и елегантен външен вид. Рекордерът записва само в PCM (некомпресиран аудио файл) качество. 

SeCuPro е доставчик на висококачествени диктофони, които имат много дълъг живот и също така чист звук. Предлагаме и най-малките диктофони на пазара, използвани главно от правителството и полицията. 

Цените на дигиталните записващи устройства започват от 30 лв., диктофоните от най-добрия клас могат да струват до няколко хиляди. Широката гама от диктофони в нашето предложение позволява на всеки да избере правилния модел за конкретни нужди.

Широка гама

Над 5000 продукта

​Производство по поръчка

От проектирането до изпълнението

Дискретна доставка

Без данни за електронния магазин

Специалист в областта 

Над 5 години в индустрията