Как да изберем камера за дистанционно наблюдение.

Всичко, което трябва да знаете за IP камерите и други опции за дистанционно наблюдение.

Как да изберем камера за дистанционно наблюдение

IP камера - решение за дистанционно наблюдение

IP камерата се свързва с интернет чрез вашия рутер и след това можете да гледате образа от всяко място от мобилен телефон, таблет или компютър. Всички наши IP камери се доставят, включително приложение за Android / iOS, с което камерата може лесно да се управлява и да се следи образа. 

 

Приложенията поддържат така наречените push уведомления, които се използват главно при откриване на движение. Резултатът е, че веднага щом камерата открие движение, мобилният ви телефон издава звуков сигнал. 

За да може IP камерата да комуникира дистанционно, е необходимо да я свържете към модем. Можете да видите опциите за свързване на следната схема. 

Diagram zapojení IP kamer

Видове IP камери

Кабелни IP камери - трябва да бъдат свързани към рутера с помощта на LAN кабел. Тези камери са по-трудни за инсталиране.

WiFi IP камери - най-популярната форма на IP камери. Не е необходимо да свързвате камерата към рутера с кабел, а трябва само да я свържете към нейната WiFi мрежа, което ще направи инсталацията много лесна. 

3G / 4G IP камери - специални IP камери, които са оборудвани със собствен 3G / 4G LTE модул. След това просто поставете SIM картата в камерата и не е необходимо да я свързвате с рутер. 3G / 4G камерите са подходящи за използване, особено на места, където не е въведен фиксиран интернет. Например във вили, имоти, строежи и т.н

Най-популярните IP камери

NVR - решение за запис от повече IP камери на едно място 

За да бъде системата за сигурност наистина ефективна, препоръчително е всички записи да се съхраняват във външно записващо устройство, така нареченото NVR (Network Video Recorder). Възможно е да вмъкнете твърд диск с капацитет до няколко TB (1TB = 1000GB) в NVR. Ако след това, ако някой повреди камерата, благодарение на NVR няма да загубите записаните записи. Тук можете да видите предлаганите NVR

Втората функция на NVR е, че може да обедини работата на множество IP камери под едно приложение. Всеки производител на IP камери използва собствено приложение, за да ги управлява. Така че, ако имате повече от една камера от различни производители, трябва да превключвате между отделните приложения, за да ги управлявате. Ако обедините всички камери под един NVR, тогава можете да управлявате всички тях чрез едно приложение. Zapojení IP kamery do NVR

Обикновенна или скрита камера?

Всеки тип има своите предимства. Ако искате системата от камери да изпълнява превантивна функция, тогава е по-добре да използвате традиционни камери. И обратно, ако искате да хванете нападателя директно в действие, тогава не можете да се справите без скрита камера. Скритите камери могат да служат и като допълнителна функция за сигурност към конвенционалните камери, където скрита камера, насочена към обикновена камера, може да заснеме вандал, който ще се опита да повреди камерата. 

Skrytou nebo běžnou IP kameru?

Най-популярните скрити IP камери

Фотокапан или IP камера? 

Фотокапаните са много ефективен инструмент, особено за осигуряване на зони, където не се подава захранване. Фотокапаните издържа до 6 месеца в експлоатация от батериите. По-високите модели фотокапани могат да направят снимка и да я изпратят чрез MMS, когато се открие движение. При изпращане на MMS обаче може да има голямо закъснение между отделните изображения, така че може да е по-подходящо в някои случаи да се използва IP камера, която позволява наблюдение в реално време. 

Най-популярните фотокапани

Осигуряване на сигурност на вили или парцели, където има електричество

Ако има интернет връзка на мястото, е възможно е да се използват стандартни IP камери или скрити IP камери, които ще ви позволят да записвате, да наблюдавате дистанционно в реално време и незабавно уведомяване на мобилния телефон при откриване на движение. 

Ако на място не е свързан интернет, е възможно да се използват както обикновени 3G / 4G IP камери, така и скрити 3G IP камери, които изпълняват същата функция като обикновените IP камери, но благодарение на интегрирания 3G модул не е необходимо да се свързвате с интернет чрез външен рутер. За да се свържете с интернет, просто поставете SIM карта за данни в камерата.
СЪВЕТ: Няколко 3G IP камери в една сграда, могат да бъдат заменени от обикновени IP камери в комбинация с външен 3G / 4G модем. 

Propojení IP kamer s 3G / 4G modemem

Охрана на сградата, където няма електричество 

Фотокапанът предлага най-доброто съотношение цена и качество, но фотокапанът не винаги ще бъде достатъчен. Особено след като не позволява следене на изображения в реално време. 

4G IP камера с независимо зареждане, най-често от слънчеви панели в комбинация с батерия с голям капацитет, предлага невероятно по-висок комфорт при следене от фотокапан, но разходите за придобиване са значително по-високи. Ние произвеждаме слънчеви 3G системи за камери по поръчка. Ако се интересувате от оферта, не се колебайте да се свържете с нас. 

Secutron Monitor SE-M

Широка гама

Над 5000 продукта

​Производство по поръчка

От проектирането до изпълнението

Дискретна доставка

Без данни за електронния магазин

Специалист в областта 

Над 10 години в индустрията