Как да използваме безопасно имейла

Вашият имейл може да бъде шлюз за недобросъвестни хора, които се опитват да навредят или повредят вашия компютър. Ето какво трябва да знаете, за да сте в безопасност.

Вируси троянски коне и други малуер

Малуере компютърна програма, която е предназначена да навреди на компютър, да открадне лична информация или да позволи на други да управляват дистанционно компютъра на жертвата си. Ето защо е важно да защитите устройството си от тези заплахи. Ето най-важните методи, които да ви помогнат да се предпазите от хакери: 

  • Антивирусните програми са жизненоважна защита срещу зловреден софтуер. Ако нямате антивирусна програма на компютъра си, трябва незабавно да я изтеглите. Препоръчваме Avast или AVG, които предоставят безплатна основна версия за домашна употреба. 
  • Прикачените файлове към имейл са често срещан начин за заразяване на компютъра ви с малуер. Уверете се, че познавате подателя, преди да изтеглите прикачени файлове - при никакви обстоятелства те не могат да изтеглят прикачени файлове от непознати. Практическа бележка: дори ако познавате подателя, някои видове прикачени файлове не трябва да се изтеглят. Файловете .Exe, .com или .msi са компютърни програми, които могат да съдържат злонамерен софтуер, дори ако подателят не знае за него. 
  • Windows Update е услуга за автоматично актуализиране на операционната система Windows. Използването на тази услуга е необходимо за поддържане на защита срещу новооткрити заплахи за сигурността, които могат да позволят на малуерът да работи на вашия компютър.

Ограничена поверителност

Имейлите могат да бъдат обект на неоторизирано проследяване, така че не приемайте, че имейлите ви са защитени. Никога не използвайте имейли за изпращане на поверителна информация като информация за банкова сметка, номера на кредитни карти или пароли. 

Измами по имейл 

Може да получите имейл от неизвестно лице, в което се твърди, че сте спечелили голяма награда или че скоро ще получите голяма сума. Всичко, което трябва да направите, е да предоставите вашата лична информация или номер на банкова сметка, за да можете да продължите... Това са типични измами - не се заблуждавайте, в резултат на което можете да загубите много пари. Не забравяйте, че ако нещо звучи твърде добре, за да е истина, вероятно ще бъде измама. 

Фишинг
Фишинг

Фишинг

Фишингът е метод, който се опитва да извлече поверителна информация от хора (информация за банкова сметка, номер на кредитна карта, парола за уебсайта, който използвате и т.н.). Това обикновено е официално изглеждащ имейл, в който се посочва, че данните за достъп, като например банкова сметка, трябва да бъдат проверени или актуализирани. Това обикновено е опит за създаване на усещане за спешност, като например искане, че акаунтът ви ще бъде спрян, ако не следвате инструкциите в тези инструкции в рамките на 48 часа. Имейлът съдържа връзка към фалшив уебсайт, който се използва за събиране на лична информация. 

Банките и други уважавани институции никога не изпращат такива имейли, така че трябва да бъдете много внимателни, ако получавате такъв тип съобщение. Не кликвайте върху връзки или разкривайте личната си информация. Ако не сте сигурни, свържете се с организацията, която твърди, че ви е изпратила съобщението, и ги уведомете. 

Спам

Нежеланите търговски съобщения или непоисканата поща могат да се превърнат в истинска неприятност, ако вашият имейл адрес попадне в ръцете на спамър. Най-важното нещо, което трябва да направите, когато се занимавате със спам, е да игнорирате съобщенията. Не се доверявайте на различните бизнес оферти, които ще ви бъдат изпратени без разрешение. 

Широка гама

Над 5000 продукта

​Производство по поръчка

От проектирането до изпълнението

Дискретна доставка

Без данни за електронния магазин

Специалист в областта 

Над 5 години в индустрията