Как да обезопасим пространството пред вратата срещу вандализъм

12.05.2021 test test Статии
Трябва да следя пространството пред вратата на апартамента си. Това е изречение, което чуваме доста често от клиентите. Най-честата причина за получаване на скрита камера е вандализъм или дори страх за собственото ви здраве. Нека да разгледаме възможността за осигуряване на пространството пред вратата. 

Дигитална шпионка за врата

Ненадминато най-доброто решение за наблюдение на пространството пред вратата са специалните шпионки за врати с камера

Те са евтини. Лесно се инсталират. Може да записва, когато се открие движение, и да комуникира онлайн чрез WiFi. 

Ако искате да хванете извършителите директно в действие, ще използвате дискретни модели камери с шпионки, които отвън изглеждат като нормална шпионка. Обратно, ако искате дигиталната шпионка да изпълнява по-превантивна функция, тогава ще ви бъде полезен традиционна, не замаскирана шпионка с камера. 

Дискретни шпионки

+ най-доброто средство за залавяне на извършителя директно в деянието
+ подходящ за използване, когато нарушителят е предпазлив

- малко по-висока цена
- те трябва да имат постоянно захранване  

Класически шпионка с камера

+ могат да работят със собствена батерия
+ изпълнява превантивна функция 

- по-висок риск от умишлено увреждане
- нисък шанс за залавяне на извършителя в действие 

Често задавани въпроси за дигитални шпионки с камера

Дигиталните шпионки за врати отговаря ли на GDPR?

Може да използвате дигиталната шпионка за вратата, за да защитите собствеността си, а не да наблюдавате движението на съседите на обществени места. 

Повече в статията Как да изберем дигитална шпионка за врата с камера

Как да инсталираме шпионката за врата с камера?

Шпионките с камера се монтират по принцип по същия начин като конвенционалните шпионки за врати. Всичко, което трябва да направите, е да демонтирате оригиналната шпионка и вместо това да инсталирате дигиталната шпионка. Диаметърът на шпионката с камера обикновено е същият като диаметъра на обикновените шпионки, така че в повечето случаи дори няма да се налага да регулирате отвора на вратата. 

В случай че изберете шпионка, която се нуждае от захранване, е необходимо да занесете захранващия кабел към нея.

Ще ме предупреди шпионката с камера на мобилния ми телефон, когато засече движение?

Да, шпионката може да предупреди на мобилния телефон, когато се открие движение. В този случай, вижте офертите за дигитални шпионки за врати с WiFi

 

Най-добрите шпионки за врати за дискретна охрана на входната врата

Разгледайте ненадминатата най-добра шпионка на пазара от марката Secutek, която може перфектно да защити пространството пред вашия апартамент. Шпионката може всичко, от което се нуждаете 

  • Full HD резолюция
  • Супер широк зрителен ъгъл от 180°
  • Невидимо нощно виждане
  • Незабавно мобилно известие при откриване на движение
  • Онлайн визуализация чрез мобилен телефон, както и възможност за възпроизвеждане на записи
  • Запис при откриване на движение
  • Записва видео, включително аудио 

Ако е тъмно в коридора

Ако не са инсталирани в коридора датчици за движение след като се запали осветлението, и през нощта е напълно тъмно в коридора, това не е проблем.

Предлагаме и дигитални шпионки за врати с нощно виждане. Ако искате шпионката да е напълно дискретна, изберете модел с 940nm IR осветление, който е напълно невидим за минувачите. Ако шпионката трябва да изпълнява доста превантивна функция, тогава изберете модел с 840nm IR осветление, в който минувачите виждат слабо осветени червени точки през нощта. 

 

Ако обаче в коридора е напълно тъмно, единствената възможност е да се използва или камера с вградено, или да се добави външно IR осветление. Външното IR осветление може да се използва или поотделно, или замаскирано в определен обект. Например сензор за движение или саксия за цветя. 

Друга възможност е да инсталирате осветление пред вашата врата, автоматично превключвана от сензор за движение. В определени ситуации може да е достатъчно да се използва пространствено подслушване, на което няма да видим извършителя, но можем да го разпознаем по гласа му. 

Други алтернативи

Ако използването на дигитални шпионки за врата с камера не е възможно в дадена ситуация, има други алтернативи. В повечето случаи обаче използването им е по-сложно и финансово взискателно. 

Тръбни мини камери

Миниатюрните камери с форма на тръба, често наричани инспекционни или змийски камери, са идеалното решение, ако по някаква причина не е възможно да се монтира камерата на врата. Просто пробийте дупка през стената и след това поставете камерата в нея. Обикновено е възможно да се купят тръбни камери с диаметър около 3-4 мм. Ако платите около десет пъти повече, възможно е да закупите камера с диаметър по-малък от 1 мм. 

t

Скрита камера, инсталирана в коридор

Друг вариант е да инсталирате камерата директно в коридора. За тази цел са подходящи камуфлажни камери в такива предмети, които обикновено се намират в коридорите. Като: 

Когато инсталирате този тип камера, е добре да имате предвид, че вандалите вероятно значт мястото и затова е необходимо да инсталирате камерата, така че новият обект да не се забелязва веднага. Детектор за дим, монтиран на тавана, изглежда най-добрият в това отношение, защото хората гледат тавана много малко. 

Мини камери, подходящи за монтаж в коридора

Хареса ли ви тази статия?
Камерите в колите могат да хванат джигити на пътя Камерите в колите могат да хванат джигити на пътя Как да оставите ключове лесно и надеждно? Как да оставите ключове лесно и надеждно?

Дискусия

Темата все още не е коментирана.

Само регистрирани потребители могат да участват в дискусията.

Широка гама

Над 5000 продукта

​Производство по поръчка

От проектирането до изпълнението

Дискретна доставка

Без данни за електронния магазин

Специалист в областта 

Над 10 години в индустрията