Как да предпазите мобилния си телефон от подслушване

Как да предпазите мобилния си телефон от подслушване

Използваме мобилен телефон всеки ден. Споделяме чувствителни данни. С нас е винаги, когато говорим за поверителни въпроси и накратко, той вече е станал част от нас. Но малцина осъзнават, че мобилният телефон е добър слуга, но може да бъде и лош господар. 

Понастоящем мобилният телефон е най-големият риск за сигурността за повечето жители, особено тези, които заемат висок пост и знаят за информация, която може да бъде от полза за някой друг. 

Заплахи, свързани с използването на мобилен телефон 

ЗАПЛАХА: Подслушване околността на телефона в офиса
Със съдействието на мобилния оператор или с помощта на GSM прихващач, е възможно тайно да активирате микрофона на телефона и да подслушвате неговото обкръжение. Говорите ли за поверителни въпроси във вашия офис? Може ли някой да се интересува от тази информация? Ако е така, тогава е време да започнете да защитавате информацията си. 

ЗАЩИТА: Интелигентен детектор с шумов генератор GSM-safe III
Използвайки специална стойка за мобилен телефон GSM-safe III, можете надеждно да защитите офиса си от подслушване през мобилния ви телефон, без да се налага да намалявате по никакъв начин комфорта си. 

GSM-safe III е оборудван с интелигентен детектор на сигнал в комбинация с генератор на шум. GSM-safe III се активира автоматично, когато мобилният телефон бъде изключен и когато открие някакъв безжичен сигнал, той ви уведомява със сигнален диод, според който веднага ще разберете какъв тип сигнал е. Веднага след като устройството открие възможно предаване на глас, генераторът на шум се стартира автоматично, което прави напълно невъзможно. 

ЗАПЛАХА: Подслушване през мобилен телефон по време на срещи извън офиса 

ЗАЩИТА: Интелигентен преносим детектор с генератор на шум GSM-box II 
Изпълнява абсолютно същата функция като GSM-safe III. Освен това обаче това устройство е преносимо и можете да е при вас по всяко време. GSM-box II има размерите на малко по-широка кредитна карта, така че можете да я носите прикрепена към телефона или в портфейла си. 

ЗАПЛАХА: Мониторинг на мобилната комуникация 
По закон всички разговори и SMS съобщения се съхраняват от оператора за период от 6 месеца. През това време всеки, който има разрешение или подходящи контакти, може да получи достъп до поверителните ви данни. Освен това вашата мобилна комуникация може да бъде наблюдавана от всяко частно лице, използващо GSM прихващач или приложение за подслушване. Нападателят може много лесно да слуша вашите телефонни обаждания, да наблюдава SMS, местоположението на телефона и всички други комуникации. 

ЗАЩИТА: Шифроване на мобилната комуникация Единствената надеждна защита за комуникация, осъществена чрез мобилен телефон, е неговото криптиране. Възможно е да се използват специални приложения, криптиращи чипове или специални телефони за криптиране на комуникация. Различни решения за криптиране предлагат криптирани обаждания, шифровани SMS или криптиран трансфер на файлове. 

GSM прихващач (т.н. Агата) 

Устройство, използвано не само от публичния, но и от частния сектор, което симулира BTS и позволява на нападателя да определи местоположението, да подслушва разговори и да подслушва околностите на всички мобилни телефони в близост до устройството до няколко километра. 

Софтуер за подслушване 

Специално приложение, което е много достъпно и ви позволява да контролирате напълно наблюдавания телефон. Приложението за подслушване е напълно неоткриваемо в телефона и ви позволява да слушате всички обаждания, да проследявате SMS, GPS местоположение на телефона, да подслушвате околностите на телефона и много други функции. 

Подслушване от мобилен оператор 

По закон всички разговори и SMS съобщения се съхраняват от оператора за период от 6 месеца. През това време всеки, който има разрешение или подходящи контакти, може да получи достъп до поверителните ви данни. В допълнение, операторът може да слуша около вашия телефон, дори когато не се обаждате. Дори няма да ви помогне да изключите мобилния си телефон или дори (на някои мобилни телефони) да извадите батерията, защото телефоните са оборудвани с малка тайна резервна батерия. 

Дискусия

Темата все още не е коментирана.

Само регистрирани потребители могат да участват в дискусията.

Широка гама

Над 5000 продукта

​Производство по поръчка

От проектирането до изпълнението

Дискретна доставка

Без данни за електронния магазин

Специалист в областта 

Над 10 години в индустрията