Какво е шпионска техника и за какво е полезна

21.05.2021 Статии
Джеймс Бонд или различни тайни агенти, сателити, нереалистични устройства за наблюдение или други удобства, които могат да се видят във филмите, обикновено стават известни като „шпионска техника“. Реалността обаче е, че технологията за шпионаж много често се използва от частни компании или дори за частни цели. Шпионската техника може да бъде всеки запис или локализация на продукти, които са предназначени за дискретна употреба. Използването на техники за шпионаж е огромно. Шпионската технология помага за разкриване на икономическа престъпност, защита на децата, откриване на нечестни служители и събиране на доказателства за съдебни производства. Ползите от използването на специална техника със сигурност не могат да бъдат пренебрегнати дори когато се доказва изневяра на партньора или все по-широко разпространени спорове за грижи за деца. 
Отделните раздели на шпионската техника ще бъдат представени по-подробно в следващите параграфи. 

Подслушване

Вероятно първото нещо, за което всички мислят, че е технология за шпионаж, е подслушването устройство, което ни позволява да слушаме това, което обикновено не бихме чули. Пространственото подслушване е много широко разпространено, което са малки кутии, които могат да бъдат скрити в интересуващата зона и след това предават звука или към приемник на стотици метри, или в случай на GSM подслушвател през мобилната мрежа до почти неограничено разстояние. 

Мини камери и скрити камери

Скритите камери се използват главно за откриване и документиране на някои нежелани дейности, като кражба на служители, вандализъм, заплахи или дори изневяра на партньора. Камерата може да бъде скрита практически във всеки предмет, декорация, моден аксесоар и т.н. 

Шпионски WiFi камери 

Специална категория са шпионските WiFi камери, които могат да предават видео на живо в Интернет чрез WiFi мрежа. По този начин шпионската WiFi камера ви позволява да наблюдавате интересуващата област в реално време, от напълно неограничено разстояние. 

Хареса ли ви тази статия?
Най-популярните системи от камери Най-популярните системи от камери Къде може да се скрие шпионска мини камера? Къде може да се скрие шпионска мини камера?

Дискусия

Темата все още не е коментирана.

Само регистрирани потребители могат да участват в дискусията.

Широка гама

Над 5000 продукта

​Производство по поръчка

От проектирането до изпълнението

Дискретна доставка

Без данни за електронния магазин

Специалист в областта 

Над 10 години в индустрията