Нелоялни служители в бар или ресторант

18.05.2021 Статии

Нелоялните служители притесняват редица работодатели на ресторанти, барове или казина. Някои служители започват направо с лошите намерения. По-често обаче служителят започва без злонамерени намерения и различните форми на грабеж започват едва по-късно, когато научат как работи системата и виждат някаква вратичка в нея, която след това използват за собствено обогатяване. Не напразно се казва, че възможността прави крадците. Нека разгледаме най-често срещаните трикове, използвани от нелоялни служители. 

Сипване на собствени напитки 

Абсолютната класика е, че сервитьорът внася собствен алкохол в бара, който след това сипва и изкараните пари си слага в джоба. Той изобщо не дава касови бележки на клиентите, или се оправдава за грешка, начислена на друга маса. 

Сипване под плащаното количество

Когато сервитьорът налее няколко напитки под количеството, той получава излишък, който, ако след това го издаде без касова бележка, парите остават в джоба му, без недостиг в касата или нещо да липсва. 

Вземане на продукти за собствена употреба 

Когато не всички порции храна са точно претеглени, има място да вземете нещо в дома си и да го отчетете като консумирано за готвене. 

Допълнително анулиране на артикули от акаунта 

По подразбиране сервитьорът носи разписка, за която осребрява пари. В края на смяната обаче той анулира някои касови бележки или части от тях и взема парите, които след това си взима от касата. 

Начисляване на артикули с по-голям бакшиш

Изглежда сервитьорът забравя да начисли артикула (обикновено питие) по сметката и казва на клиента, че повече няма да оправя сметката и че клиентът ще го получи безплатно. Тогава повечето клиенти са склонни да увеличават бакшиша с цената на напитката. 

Как да предотвратя кражба?

Човек не може да бъде навсякъде и никога не може да се грижи за всичко, но има начини да се намали броят на кражбите до минимум. 

  1. Придобийте качествено съкровище за регистрация, което предотвратява машинации със сметки.
  2. Сравнете статистиката за продажбите на отделни сервитьори (например, ако един сервитьор има много по-малко напитки в касовите бележки от останалите, той вероятно ви ограбва).
  3. Скрита камера, която сканира касата и зоната, където се оперират парите.
  4. Скрита система от камери в кухнята и на изходите, използвана за откриване на крадци на суровини.
  5. Ако сервитьорът има значително повече допълнителни корекции на касови бележки от останалата част от персонала, фокусирайте се върху него.
  6. Инвестирайте от време на време в тайно пазаруване във вашето заведение. 

Подходящи скрити камери

Чувствителност към светлина 

Поради факта, че често има лошо осветление в ресторантите или баровете, е необходимо или да изберете качествена скрита камера с висока чувствителност към светлина, която се осигурява главно от камери на известния производител LawMate. Вторият вариант е да използвате скрита камера с нощно виждане

Разгледайте списъка с камери с най-добра чувствителност към светлина в нашата оферта, включително примерни видеоклипове. 

Тип замаскиране

Например, скрита камера в PIR сензор или сензор за дим е идеална за гастрономическо оборудване. 

 

Като алтернатива е възможно да се използват камерни модули, които могат да бъдат вградени на място в обекта, ако е необходимо. 

 

Препоръчани скрити камери за бар или ресторант

Хареса ли ви тази статия?
Призраците (не) съществуват! Призраците (не) съществуват! Какво е шпионска техника и за какво е полезна Какво е шпионска техника и за какво е полезна

Дискусия

Темата все още не е коментирана.

Само регистрирани потребители могат да участват в дискусията.

Широка гама

Над 5000 продукта

​Производство по поръчка

От проектирането до изпълнението

Дискретна доставка

Без данни за електронния магазин

Специалист в областта 

Над 10 години в индустрията