OBD GPS локатор за автомобили Teltonika FMB020

ново
OBD GPS локатор за автомобили Teltonika FMB020

Без нужда от поддръжка OBD GPS локатор за автомобили с GNSS, GSM и Bluetooth свързаност и точност на местоположението до 10 метра. Изключително лесният монтаж го прави подходящ за проследяване на местоположението на лични и служебни автомобили.    още

Цена за 1 бр вкл. ДДС: 165,00 BGN
Цена за 1 бр без ДДС: 137,50 BGN
Повече от 10 бр. на склад
Време за експедиция: в рамките на 24 часа
Производител: Teltonika Teltonika
Код на продукта: GPS113
Гаранция: 24 месеца

 Над 10 години специалист в областта

 Най-широката гама от шпионски технологии

 Собствена разработка и производство по поръчка
 

Описание

OBD GPS локатор за автомобили Teltonika FMB020

OBD GPS локатор за автомобили Teltonika FMB020 е малко и просто устройство за проследяване на местоположението, което се включва към OBD конектора на автомобила. Свързването към OBD диагностичния конектор не само улеснява инсталирането на GPS локатора, но и гарантира неговата работа без поддръжка.
GPS локаторът, свързан към OBD конектора на автомобила, не само ви позволява да проследявате местоположението на автомобила в реално време, но и предоставя множество друга полезна информация. С този локатор винаги ще имате поглед върху движението не само на личния си автомобил, но и на целия си фирмен автопарк.

GPS локаторът използва няколко вида сигнали за локализиране, като по този начин осигурява по-висока чувствителност. Той използва технологиите GSM, GPRS, GNSS и Bluetooth за получаване и предаване на данни за местоположението на превозното средство. Технологията GNSS позволява да се определи местоположението на превозното средство с висока точност, като се използват сателитни сигнали. GSM и GPRS се използват за прехвърляне на данни между GPS локатора и мобилния телефон.

За да може локаторът да комуникира от разстояние, трябва да бъде поставена nano SIM карта с активни данни. 
Ако не искате да се занимавате с тази област, поръчайте с локатора и конфигурация, която включва SIM карта. 

Основното управление на GPS локатора се извършва дистанционно с помощта на SMS команди. Ако желаете по-лесно и по-удобно да използвате локатора и всички негови функции, препоръчваме ви да поръчате нашата база карти Secutrack заедно с локатора. Ако закупите базата карти Secutrack (срещу допълнително заплащане), можете да използвате разширени функции, като например проследяване на текущото местоположение на локатора онлайн директно в картите, включително историята на движението му, или удобно задаване на границите на движение на GEO оградата.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ДА ПОРЪЧАТЕ БАЗАТА КАРТИ В ЕДНА ПОРЪЧКА ЗАЕДНО С ЛОКАТОРА
Ако закупите допълнително базата за карти, трябва да я активирате физически в нашия магазин. Базата карти може да бъде активирана и дистанционно, но в този случай е необходимо вашето съдействие и според нашия опит това допълнително дистанционно активиране на базата за карти отнема време и е технически сложно и за двете страни.

КЛЮЧОВИ ФУНКЦИИ:

 • малки размери
 • plug&play решение
 • позициониране на автомобила за секунди
 • известия чрез SMS, когато автомобилът превиши зададената скорост и много други събития
 • възможност за проследяване на движението чрез уеб интерфейс или мобилно приложение (срещу допълнително заплащане)
 • поддръжка на Nano-SIM
 • възможност за извличане на данни от шината CAN (Controller Area Network) от електронните блокове за управление на автомобила

OBD GPS локаторът за автомобили Teltonika FMB020 е чудесен избор за частни лица, които се нуждаят от технически просто решение за контрол на движението на семейния автомобил. Напоследък обаче, благодарение на простотата на инсталацията му, той набира популярност и в компаниите за управление на автопаркове. Този малък локатор е подходящ и за използване в камиони или автобуси.

Основната настройка се извършва чрез Software Teltonika Configurator, който предлага широк набор от възможности за конфигуриране. Teltonika Configurator е усъвършенстван инструмент за управление на GPS тракери, в който можете да управлявате няколко вида устройства. Този инструмент също така ви позволява да извършвате актуализации на фърмуера, диагностика на устройството, проверки на състоянието и отстраняване на грешки. Configurator поддържа връзка чрез USB кабел и Bluetooth. Конфигураторът трябва да бъде инсталиран на компютър с операционна система Windows (от Vista до Windows 10).

Функция GEO fence - възможност за задаване на географска зона, която локаторът (превозното средство) не трябва да напуска. Районът може да бъде зададен автоматично или ръчно. Функцията AutoGeofence (Автоматична геозащита) се основава на последната известна позиция след спиране на движението. При ръчно задаване на зоните устройството може да има до 50 конфигурируеми зони на Geofence.

Eco / Green driving (екологично шофиране) - Когато параметрите на автомобила надвишат предварително зададените стойности за максимално ускорение, максимално спиране или максимално завиване, сценарият се активира и се генерира запис. Сценарият се активира до момента, в който текущата стойност на параметрите Ускорение, Спиране или Завиване падне под предварително зададената стойност на параметъра.

Over Speeding (превишаване на скоростта) - Когато скоростта на превозното средство надвиши конфигурираната максимална скорост, се задейства сценарий и се генерира регистър на събитията.

Crash detection (разпознаване на катастрофи) - устройството може да разпознава събития, вариращи от леко докосване на устройството до тежка катастрофа, според предварително зададени стойности.

Towing Detection (разпознаване на влачене) - тази функция помага да се информира водачът за неочаквано движение на автомобила, когато е паркиран (напр. при влачене). 

Unplug Detection (разпознаване на изключване) - Когато устройството бъде изключено от захранването, локаторът ще ви предупреди на предварително зададен упълномощен номер. Тази функция е много полезна в случай на нежелано изключване на локатора от служител или кражба на локатора.

Fuel Counter (брояч за гориво)

ПАРАМЕТРИ НА УСТРОЙСТВОТО:

 • Тип на връзката:OBD II контакт
 • Технология: GSM/GPRS/GNSS/BLUETOOTH
 • Чувствителност на проследяване -165 dBM
 • Точност на позициониране < 2,5 CEP
 • Точност на скоростта < 0,1 м/сек. (+/- 15%)
 • Горещ старт < 1 сек. / студен старт < 35 сек.
 • Настройки чрез SMS команди: конфигурация, събития, настройка
 • GSM технология (2G Quad-band 850/900/1800/1900 MHz)
 • Предаване на данни: GPRS Multi-Slot Class 12 (до 240 kbps)
 • Диапазон на входното напрежение 12 - 30 V DC със защита от пренапрежение
 • Резервна батерия 3,7 V / 40 mAh
 • Bluetooth 4.0
 • USB: 2.0 Micro-USB
 • 2x светодиоди за визуална индикация на състоянието
 • Мониторинг на горивото
 • Сензори: Акселерометър
 • Режими на заспиване: GPS Sleep, Online Deep Sleep, Deep Sleep, Ultra Deep Sleep
 • Възможност за настройване на оторизирани номера (за получаване на SMS и повиквания) и предварително определени номера (за изпращане на SMS събития и провеждане на повиквания)
 • Степен на защита: IP41
 • Работна температура (без батерия): -40°C до +85°C (с батерия -20°C до +45°C)
 • Работна влажност от 5% до 95% без кондензация
 • Размери 52,6 x 29,1 x 26 мм (Д x Ш x В)
 • Тегло: 30 гр.

GPS ЛОКАТОР ЗАХРАНВАНЕ БЕЗ ПРИТЕСНЕНИЯ

GPS локаторът се захранва от OBD конектора на автомобила, което елиминира необходимостта от захранване от акумулатора на автомобила. GPS локаторът съдържа вградена батерия в корпуса си. Тя служи като резервно захранване, за да се гарантира функционалността на устройството, дори когато автомобилът не е запален.
OBD контактът се използва за свързване на автомобила към диагностиката и се монтира на всички автомобили, произведени след 2004 г. Точното местоположение на контакта за OBD диагностика зависи от типа на вашия автомобил (обикновено се намира в салона на автомобила вляво под волана).

ЛЕСНО ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ПОЗИЦИЯТА НА ПРЕВОЗНОТО СРЕДСТВО

Можете да разберете текущото местоположение на локатора, като се обадите или изпратите SMS съобщение до локатора (или до телефонния номер на SIM картата, поставена в локатора) и в рамките на няколко десетки секунди ще получите местоположението в SMS съобщение.

РАЗШИРЕНИ ФУНКЦИИ НА GPS ЛОКАТОРА

За да използвате всички функции на локатора, трябва да закупите и базата за карти Secutrack. Достъпът до базата с карти ви позволява да проследявате както онлайн движението на вашия GPS локатор, така и историята на неговото движение. 

СЪДЪРЖАНИЕ НА ПАКЕТА:

 • OBD GPS локатор за автомобили Teltonika FMB020
 • OBD адаптер за свързване към захранването
 • USB кабел
Внимание:
SIM картата не е включена в комплекта.

Параметри

Метод на комуникация GSM / 3G, GPRS, SMS
Метод на захранване от OBD конектор

Внимание: Абонаментът за сървъра за проследяване на локатора в онлайн базата карти, история на проследяване и други функции не е част от покупката. Без да се получи лиценз за базата карти на Secutrack.net,  е възможно да се използва локаторът само в режим на комуникация чрез SMS, когато локаторът изпраща връзка към картата с текущото си местоположение при поискване.

 

Информация относно инструкциите

Опазваме горите и стандартно не отпечатваме ръководствата. Можете обаче да ги изтеглите в раздела „Прикачени файлове“. 
Искате доставка на стоки до България? Вижте OBD GPS локатор за автомобили Teltonika FMB020
Vuoi consegnare la merce in Italia? Dai un'occhiata Localizzatore di auto GPS Teltonika FMB020 OBD
Doriți să livrați produse în România? Uitați-vă aici Localizator auto GPS OBD Teltonika FMB020
OBD GPS lokator avtomobila Teltonika FMB020
Sie möchten Waren nach Deutschland liefern? Werfen Sie einen Blick auf OBD GPS-Fahrzeugortungsgerät Teltonika FMB020
Chcete zboží doručit do České republiky? Podívejte se na OBD GPS lokátor do auta Teltonika FMB020
Sie möchten Waren nach Österreich liefern? Werfen Sie einen Blick auf OBD GPS-Fahrzeugortungsgerät Teltonika FMB020
Szeretne árut szállítani Magyarországra? Nézze meg a OBD GPS autó helymeghatározó Teltonika FMB020

Продукти

Категории стоки

Филтри

Контакти

+359885463966
Широка гама

Над 5000 продукта

​Производство по поръчка

От проектирането до изпълнението

Дискретна доставка

Без данни за електронния магазин

Специалист в областта 

Над 10 години в индустрията