Всичко, което трябва да знаете

относно домашната сигурност

Охрана на имот

Предполагате ли, че охранителна система на къщата струва десетки хиляди и че тя трябва да бъде инсталирана от специализирана фирма? Реалността е точно обратната. Съвременното и професионално оборудване струва по-малко и освен това ще ви служи не само срещу неканени гости. Можете също така лесно да инсталирате системи за сигурност сами. Ще се радваме да ги пуснем в експлоатация във вашия дом, но благодарение на удобството за ползване на продуктите, вие също можете да го направите лесно. Системите за сигурност, които ще намерите в тази категория, са универсални. Ще ви предпази не само от крадци и неканени гости, но и от пожар, течове на газ и други нежелани събития! Всеки обект е различен. Ако искате съвет относно избора на оптималното решение за вашата къща, свържете се с нас. 

Домашна сигурност - най-добрите продукти 

  • GSM аларми – основна охранителна система на къщата от неканени гости, която може да се използва и за други цели (детектор за изтичане на газ, детектор за дим и други). Огромно предимство на тези съвременни аларми е също така, че те могат да бъдат "сдвоени" с изброените по-долу решения. 
  • IP камери – удобно заснемане на изображение и звук. Данните ще ви бъдат изпратени и архивирани, както изберете. Изображението от защитната IP камера може да се наблюдава дистанционно чрез мобилен телефон или компютър. Разбира се, има предупреждение при откриване на движение и други разширени функции. 
  • Фотокапани за защита на собствеността – специализирани устройства, които издържат месеци и засичат движение на избрано място. Въпреки че не възпира неканени гости, той ги записва. Така че, ако искате да хванете неканен гост в действието, използването на фотокапан или друга скрита камера е най-доброто решение. 

GSM аларми

Статистиката е безмилостна. Резултатите са такива, че по-голямата част от кражбите и влизането с взлом ще бъдат предотвратени чрез просто инсталиране на основно защитно устройство под формата на GSM аларма. GSM алармата е проста, но сложна система, която се състои от централно устройство и сензори, които му изпращат информация. И в зависимост от настройките им, те могат да бъдат детектори на движение (срещу крадци и неканени гости), но също така и детектори за дим или газ. Сензорите могат да комуникират с основното устройство чрез кабел или безжично. 

Ако алармата е снабдена и с WiFi функция, ще можете да я контролирате и удобно да настроите директно чрез приложението за смартфон. Можете да гледате пример във видеото по-долу:

Картина
IP камери

IP камери за сигурност

Основното предимство на IP камерата е възможността за наблюдение на изображението в реално време чрез мобилен телефон или компютър. Ако се използва само една камера, идеалният избор е IP камера със запис, която може да съхранява записи на поставената микро SD карта. Когато използвате по-голям брой IP камери, препоръчваме да използвате NVR (мрежов видеорекордер) за архивиране на записи, в който може да се вмъкне диск с капацитет до няколко TB и позволява запис от по-голям брой IP камери при по същото време. [IP камери със запис] 

 

Wi-Fi IP камерите са най-популярни за домашната сигурност - те се свързват с домашната мрежа, през която преминават записите от камерата. WiFi IP камерите са придобили популярност главно поради факта, че не е необходимо да се поставят сложни кабели по време на тяхната инсталация. Най-напредналите видове са PZT IP камери - те могат да бъдат „контролирани“, включително дистанционно. Разбира се, IP камерите могат да се поставят както на закрито, така и на открито. Тези камери са устойчиви на външни условия и ще се радваме да ви посъветваме при избора им. Препоръчваме да закупите антивандални продукти за "привличащите вниманието" камери. 

Комбинирането на системи за сигурност с една или повече IP камери е много разумен избор.

Фотокапани

Фотокапанът за крадци е един от най-популярните продукти за защита на собствеността. Този помощник се характеризира с изключително дълъг живот на батерията и незабележимост (разбира се, дори по време на записа). В зависимост от вида на продукта можете да използвате и редица придружаващи функции, например фотокапанът може да бъде допълнен и с продукти като кутия против кражба или обикновен слънчев панел, който осигурява непрекъснато зареждане на фотокапана. Неразделна част от фотокапана е инфрачервеното осветление, осигуряващо зрение дори през нощта. В зависимост от конкретния тип фотокапан, светлината може да работи до разстояние от няколко десетки метра. 

Най-честата причина за използване на фотокапан е особено вандализъм или дребна кражба във вили или къщи. Извършителят често е добре познато лице от района. Веднага ще бъдете наясно, когато инсталирате фотокапана.

Фотокапани

Охраната на апартамента

Обикновено разделяме сигурността на апартамента на няколко категории. Това може да бъде защита срещу вандализъм пред самия апартамент, предпазване на апартамента от крадци или осигуряване на надзор на апартамента по време на нашето отсъствие. В нашето предложение ще намерите решение за всички споменати ситуации, което ще обсъдим по-подробно по-долу. 

Дигитални шпионки за врати - това е удобно устройство, което се използва за охрана на пространството пред вратата. Дигиталната шпионка може да изглежда напълно дискретна отвън и в същото време може да бъде оборудван с много усъвършенствани функции, като начало на запис и незабавно уведомяване при откриване на движение. 

 

DoorGuard

Аларми - системи за сигурност, които са оборудвани с основно устройство и различни външни сензори. Системата може незабавно да ви уведоми в случай на нарушение в обекта чрез телефонно обаждане в случай на GSM аларма или чрез push известие в случай на WiFi аларма. Охраната на апартамента не би била пълна, ако алармата не беше оборудвана със силна сирена, която много бързо ще възпира нарушителите да започнат дейността. 

Скрити камери в апартамента - ако искате да имате преглед на случващото се в апартамента по време на вашето отсъствие, използването на скрита камера е най-простото решение. Скритата камера може или да записва в собственото си хранилище, или в случай на IP камери, тя също така ще ви позволи да гледате изображението в реално време от мобилния си телефон.

Подслушватели- използването на подслушвателни устройства често е напълно достатъчно за откриване на нежелана дейност във вашия апартамент. Подслушвателното устройство може да бъде оборудвано с детектор за шум, така че може също частично да изпълнява функцията на аларма, за да предпази апартамента от нежелано посещение. 

 

Най-популярните скрити камери в апартамент

Осигуряване сигурност на къща, апартамент и сгради - повече информация

Днес ефективно се търси ефективна домашна сигурност. Представлява ефективно решение за осигуряване на безопасността на онези пространства и места, които обикновено са от значително лично значение за нас. От друга страна, това е толкова специфична област, че обикновеният клиент няма много опит и често избират неподходящо и надценено решение. Ето защо ясно анализирахме най-често срещаните съвременни (и в същото време най-добрите) начини за обезопасяване на къщата на тази страница. Споменахме най-добрите видове продукти. Да не забравяме: 

  • Важно е да се осигурят всички входове (и отвори) към сградата.
  • Така че нека не забравяме гаража, прозорците и т.н.
  • За по-малко сигурни отвори (обикновено прозорци) препоръчваме да инсталирате самозаключващи се дръжки. 

При по-старите системи безжичната връзка на сензорите означаваше по-висока цена. Днес всичко е различно. Напредъкът в съвременните технологии направи безжичната връзка със сензор нещо естествено, дори и с по-евтини аларми. 

Интересувате ли се от обезопасяването на къщата си? Свържете се с нас! 

Ние ще Ви посъветваме при избора на оптимални продукти според вашите изисквания и при необходимост ще осигурим и професионален монтаж и въвеждане в експлоатация на технологията. 

Широка гама

Над 5000 продукта

​Производство по поръчка

От проектирането до изпълнението

Дискретна доставка

Без данни за електронния магазин

Специалист в областта 

Над 10 години в индустрията