Рецензия: WiFi фотокапан Secutek SST-WiFi830

09.08.2022 test test Рецензии

За настоящото тестване избрахме WiFi фотокапан, който работи малко по-различно от 4G фотокапаните или GSM фотокапаните. Предимството му е, че не е необходимо да поставяте SIM карта в него, така че няма допълнителни такси, свързани с работата му. 

Благодарение на вградения Wi-Fi модул не е необходимо да изваждате картата с памет от фотокапана, когато ви се налага да получите достъп до кадрите. Просто изтеглете приложението на мобилния си телефон, свържете се с WiFi hotspot на фотокапана и можете удобно да преглеждате кадрите директно на мобилния си телефон. 

 

 

Рецензия за фотокапан: съдържание на пакета

Преди да започнем тестването, нека първо разгледаме съдържанието на пакета на фотокапана. 

Освен самия фотокапан, пакетът съдържа USB конектор, ръководство на английски език и каишка за закрепване на фотокапана WiFi към дърво. 

От друга страна, пакетът не включва карта с памет и комплект батерии, които трябва да се закупят отделно. 

Фотокапанът използва 8 батерии тип АА, които теоретично осигуряват енергия за до 6 месеца работа, но все пак препоръчваме да се използват предимно акумулаторни батерии.

В кутията фотокапанът е закрепен в пластмасов блистер, който го предпазва от преместване, и е поставен в защитна торбичка, която го предпазва от надраскване и удари. Върху PIR сензорите на фотокапана са нанесени и защитни фолиа срещу надраскване, които не трябва да забравяте да отстраните преди употреба.

Що се отнася до опаковката, ревюто на фотокапана е много положително и няма от какво да се оплакваме. Фотокапан е добре опакован и повредата му по време на транспортиране е изключена.

Рецензия WiFi фотокапан: Стартиране

За да заработи фотокапанът, ще трябва да поставим идеално 8 бр. батерии АА, карта с памет и да изтеглите приложението WiFiCameraSum за iOS или WiFiCamera за Android. 

В случай че нямате достатъчно батерии, определено ще оцените факта, че фотокапанът работи само с 4 батерии. Животът на батерията обаче е наполовина по-малък.

Фотокапанът е оборудван с класически слот за micro SD карта с натискане, така че поставянето и изваждането ѝ е доста лесно.

След като поставите батериите и картата с памет, лостчето на превключвателя трябва да се премести от положение OFF в положение TEST. След това изчакайте, за да видите дали фотокапанът се зарежда правилно. В случай че искате да конфигурирате фотокапана, използвайки вградения дисплей, направете това по време на позицията TEST, когато дисплеят е активен. 

Тъй като обаче това е един от малкото фотокапани с WiFi, дори не тествахме вграденото меню и преминахме към мобилното приложение, което работи просто и интуитивно.

Ако фотокапанът стартира добре, го превключваме в положение ON, при което дисплеят изгасва, и по-нататъшното конфигуриране се извършва чрез мобилния телефон.

Управление през мобилно приложение

Фотокапанът има умело интегриран Bluetooth режим с ниска консумация на енергия и режим на работа с Wi-Fi. Ако искаме да започнем да контролираме фотокапана. В мобилното приложение можем да се свържем чрез Bluetooth с фотокапана и да активираме WiFi. След като се свържете с WiFi, можете да продължите с операцията.

В менюто чрез мобилния телефон можем да настроим всичко, което ни е необходимо:

  • резолюция на снимките
  • резолюция на видеото
  • включване на аудиозапис
  • режим на запис (снимки, видеоклип, снимки + видеоклип, time-lapse)
  • дължина на видеоклипа
  • интервал на активиране
  • интервал от време
  • ISO
  • чувствителност на PIR сензора

Особено по-възрастните потребители ще оценят факта, че менюто е на английски език (въпреки че не е перфектно преведено).

Управлението чрез мобилното приложение е надеждно и лесно. Единственото нещо, което не работи перфектно, е включването/изключването на WiFi през Bluetooth. За да работи надеждно дори тази функция, трябва да изключвате приложението и да се свързвате отново между отделните команди (да включвате/изключвате WiFi). 

Фактът, че всички снимки и видеоклипове могат да се изтеглят от фотокапана и да се разглеждат чрез мобилното приложение, без да е необходимо физически да се манипулира с фотокапана, допринася за удобството на потребителя. 

Снимки от приложението

Рецензия WiFi фотокапан: Оценка

По време на писането на това ревю всичко във фотокапана работеше както трябва. Опаковката също беше задоволителна. Само качеството на направените снимки може да бъде по-високо. Въпреки това, като се има предвид, че тестваният модел е един от наистина много евтините фотокапани, то това е адекватно.

WiFi фотокапанът е нещо средно между класическите фотокапани, които съхраняват записи само на карта с памет, и фотокапаните със SIM карта, като например 4G фотокапаните, които могат да комуникират от разстояние. От друга страна, SIM картата за данни при тях се заплаща допълнително.

Ако не се нуждаете от незабавна информация за всяко регистрирано движение, WiFi фотокапанът е чудесно решение, тъй като работата с него е несравнимо по-удобна, отколкото с класическите модели.

 

 

 

Хареса ли ви тази статия?
Тест P2P приложение за IP камери Тест P2P приложение за IP камери

Дискусия

Темата все още не е коментирана.

Само регистрирани потребители могат да участват в дискусията.