Сравнение на домашни аларми

12.05.2021 Рецензии

Обмисляте ли да закупите домашна аларма? Тогава тази статия ще ви помогне да изберете най-добрия модел точно за вас, тук ще сравним функциите на отделните системи за сигурност. 

По принцип има 2 подхода за решение на система за сигурност. Интелигентни безцентрови сензори и традиционни аларми с контролен панел. 

Що се отнася до финалната операция, вие всъщност дори не знаете дали работите с "интелигентни" сензори или "глупави" сензори чрез интелигентен контролен панел. Основната разлика е в разходите за придобиване. 

Интелигентните сензори са по-скъпи, но не се нуждаят от контролен панел. Глупавите сензори, от друга страна, са много евтини, но се нуждаят от интелигентен контролен панел. В резултат на това използването на интелигентни сензори е особено подходящо за по-малки системи за сигурност, тъй като можете лесно да закупите само един отделен сензор и нищо повече - като по този начин спестявате разходи за контролния панел. От друга страна, използването на традиционни аларми с контролен панел е по-изгодно за по-големи системи, в които са свързани поне 5 сензора. Въпреки че началните разходи са по-високи, тъй като трябва да закупите контролен панел, системата след това може да бъде разширена много евтино.

Безцентрови Secutek Smart WiFi аларми

Безцентровите аларми са тези, които работят напълно независимо. Така че не е нужно да купувате стартов комплект. Просто закупете индивидуално необходимия ви сензор. 

Сензорите работят напълно независимо. Всичко, от което се нуждаят, е да покриват WiFi мрежа. След като се свържете с WiFi, можете напълно да комуникирате с тях чрез мобилното приложение. 

Умните WiFi сензори са особено изгодни за изграждането на по-малки системи за сигурност, тъй като спестявате на скъп контролен панел. Ако обаче обмисляте по-сложна система за сигурност, ще бъде по-изгодно за вас да получите обикновени "глупави" сензори, които са по-евтини и имат един интелигентен контролен панел за тях. 

Предимства и недостатъци

+ много ниски начални разходи
+ други сензори могат да бъдат свързани по желание
+ издръжливост на батерията 6 - 24 месеца (сменяем)
+ супер лесен монтаж
+ възможност за включване на интелигентен дом в системата
+ възможност за задаване на правила (напр. когато сензорът за движение засича движение след залез, светлината се активира) 

- по-висока цена от отделните елементи, отколкото при обикновените сензори
- финансово неизгодно за изграждането на по-големи системи за сигурност 

Традиционни аларми с контролен панел

Традиционните системи за сигурност работят чрез интелигентен контролен панел, който оценява събитията и осигурява по-нататъшна комуникация, а този контролен панел е свързан (чрез кабел или безжично), така наречените „глупави сензори“, които само докладват на контролния панел дали са активирани или не. Следващите действия в случай на активиране на различни сензори се настройват на ниво контролен панел. 

 

GSM аларми

GSM алармите комуникират чрез мобилната мрежа. Следователно е необходимо да поставите SIM карта в тях. Конфигурирането може да се извърши на главния панел на контролния панел или чрез SMS съобщения.

Предимството на GSM алармите е, че те са напълно имунизирани срещу проблеми със съвместимостта на приложението на различни телефони, тъй като използват изпращането на класически SMS съобщения или обаждания за комуникация.

Обикновено е възможно да свържете до 99 сензора към един контролен панел. 

Ползи

+ абсолютна надеждност, благодарение на използването на традиционни SMS съобщения и обаждания
+ по-ниска покупна цена 

Недостатъци

- по-нисък комфорт на управление, отколкото при съвременните WiFi аларми 

WiFi аларми

Съвременните WiFi аларми могат да комуникират през интернет и можете удобно да ги управлявате чрез мобилно приложение. Към един контролен панел могат да бъдат свързани стандартно до 99 сензора. 

 

Ползи

+ проста и удобна работа чрез мобилно приложение
+ не се нуждаят от SIM карта
+ предупреждение на телефон чрез push известия 

Недостатъци

- зависят от WiFi мрежата (няма да получавате известия в случай на повреда на WiFi)
- може да има проблем с получаването на известия (някои телефони автоматично затварят приложения, работещи във фонов режим)

Комбинирано WiFi / GSM / 3G / 4G аларми

Както подсказва името, комбинираните аларми съчетават най-доброто от горните варианти. Можете да ги управлявате удобно чрез мобилни приложения, но в същото време имате двойна алармена защита - ако push известяването не успее, алармата ще се обади или ще ви изпрати SMS. 

Единственият недостатък е малко по-високата цена. В днешно време обаче разликата в цената не е значителна. 

Сравнение на аларми от нашето предложение

  M3GN WM2N WM3FX   Smart WiFi сензори
Възможност за поставяне на SIM карта и известие чрез SMS или повикване при аларма
WiFi за комуникация през приложението на мобилен телефон
Интегрирана клавиатура
Интегриран RFID четец
Предупреждение за ниска батерия в сензорите
Максимален брой. сензори 10 99 99 99
Интегрирана сирена
90dB

90dB
Възможност за свързване на външна сирена
Част от пакета

Част от пакета
Съвместимост с Google Assistant или Amazon Alexa
Възможност за включване в интелигентен дом
Предупреждение за незатворени прозорци / врати
Предупреждение за изключване на сензора (напр. в случай на разреждане или разрушаване)
Резервна батерия
Съдържание на пакета Табло
1x магнитен сензор
1x PIR сензор
2x дистанционно управление
Табло
2x магнитен сензор
1x PIR сензор
1x дистанционно управление
Табло
1x магнитен сензор
1x PIR сензор
2x дистанционно управление
1x сензор
Цена $ $ $$ $ за малки системи
$$$ за големи системи

 

И така, коя е най-добрата домашна аларма? Според нашето тестване, алармата за дома Secutek SWD-WM2N е най-добрата, която е перфектно оборудвана по отношение на хардуера и в същото време има най-доброто сложно сервизно приложение, което може да бъде свързано към интелигентен дом. 

В допълнение към всичко това, дизайнът все още се предлага на много атрактивна цена. 

Допълнителни опции за сигурност

Смятате ли тази статия за полезна? Липсваше ли важна информация в нев? Пишете ни в коментарите. 

Ако живеете в апартамент, разгледайте следващата ни статия, описваща други опции за СИГУРНОСТ НА АПАРТАМЕНТА. Ако живеете в семейна къща, тогава можете да прочетете статия за това КАК УМЕН ВИДЕО ТЕЛЕФОН ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ ДА СИ ОХРАНЯВАТЕ ДОМА СИ, или ПЪЛЕНА СТАТИЯ ЗА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ОХРАНА НА КЪЩАТА И ГРАДИНАТА. 

Хареса ли ви тази статия?
Мини камери с най-добра светлочувствителност Мини камери с най-добра светлочувствителност Рецензии на детски часовници с GPS локатор Рецензии на детски часовници с GPS локатор

Дискусия

Темата все още не е коментирана.

Само регистрирани потребители могат да участват в дискусията.

Широка гама

Над 5000 продукта

​Производство по поръчка

От проектирането до изпълнението

Дискретна доставка

Без данни за електронния магазин

Специалист в областта 

Над 5 години в индустрията