Записване на телефонни обаждания

10.09.2018 test test Статии

Малко хора са наясно, че са минали почти двадесет години, откакто мобилните телефони стават все по-популярни сред обикновените хора у нас. Много от нас със сигурност си спомнят как са изглеждали първите модели - военни предаватели или пластмасови кутии. Техните функции и технологии, използвани в сравнение с днешните предложения за оборудване, дори тези от така наречения нисък клас, са напълно несравними. 

В поне едно отношение предшествениците на съвременните смартфони със сигурност бяха по-добри: тяхната практичност и лекота на използване далеч изоставаха от съвременните наследници. Освен това, ако по различни причини трябва да запишете телефонно обаждане, всичко, което трябва да направите, е да натиснете един бутон или да докоснете менюто няколко пъти и заявката е направена. 

Записване на телефонни обаждания

 

Незаконно ли е записването на разговори?

Записването на разговори е много по-сложно в наши дни. Може да се сблъскате с въпроса за законността на записа при използване на мобилен телефон, както и с възможността за използване на такива материали като доказателство в съдебно производство. Би било наивно да очакваме скрити записи да ни помогнат да спечелим процеса, но не забравяйте, че сегашните правила обикновено казват, че всеки има право да запише телефонно обаждане с друг човек. По отношение на възможното използване и одобряване на такъв запис като доказателство, съдилищата винаги индивидуално оценяват конфликта между правата на съответните доставчици - правото да защитават техните интереси (например при използване на мобилен телефон за получаване на доказателства за неправомерни действия на работодателя спрямо служителите) и закон за поверителност (напр. чувствителна бизнес информация). 

Има, разбира се, мобилни приложения, но... 

Нека се върнем към техническия аспект на нашите съображения. Какви опции са на разположение, ако искаме да запишем телефонния си разговор? Ако имате смартфон с Android, можете да използвате някои от усъвършенстваните и публично достъпни приложения, които се използват за тази цел. Най-известните са Call Recorder, Total Recall или ACR (Other Call Recorder). Потребителите обаче не винаги са доволни от качеството на записания звук. За някои приложения имайте предвид, че безплатната програма, която трябва да се инсталира, често е версията, която съдържа рекламата и например ви позволява да записвате само за 10 секунди. С напълно функционална версия трябва да се съобразяваме с по-високи разходи. 

Как работи с iPhone? 

Потребителите на популярни iPhone са в малко по-трудна и сложна ситуация. Apple, както и други производители на смартфони, не само умишлено забравя настройките по подразбиране на своите телефони, но и предишните ясни функции за запис на разговори. Никой няма да се изненада, че нито едно от стотиците приложения в App Store не отговаря на изискването за улавяне и архивиране на телефонни комуникации. Обикновено инсталираме приложението на телефони с Android и можем да започнем да записваме, докато записите обикновено се съхраняват в паметта на телефона. В случая с приложението iPhone обаче няма директен запис - това е нормално конферентно повикване, което се съхранява на отдалечен сървър и записите се предлагат срещу допълнително заплащане. 

Има решение - Esonic MQ-U2 рекордер 

Смятате ли, че някое от горните решения не е наистина ефективно? В този случай продуктът за вас е диктофонът MQ-U2 от Esonic, който се предлага в офертата на нашия специализиран магазин. Този продукт ви позволява да записвате разговори на телефона си, без да се притеснявате за качеството и използваемостта на записа. 

Основните му предимства са предимно качествени параметри - 64 kbit / s, честота на дискретизация 22,05 kHz или интегрирана 4 GB памет за архивиране до 144 часа запис. Рекордерът се зарежда напълно за около час, което позволява до 20 часа непрекъснат запис. Професионалният рекордер MQ-U2 е специално разработен за записване на телефонни обаждания през мобилни телефони (включително iPhone), но можете да го използвате и самостоятелно, например когато искате да запишете дискретна среща или собствена идея / идея / коментар.

Предимства по отношение на приложението 

В допълнение към приложението рекордерът предлага и други предимства, които съпътстват функциите му. Заслужава да се спомене функцията за откриване на шум. Принципът е, че устройството започва да записва само когато улавя звуци в своята среда, това е много практичен инструмент, особено за последваща оценка и работа със съхранени записи. Управлението на рекордера не е трудно за потребителя, за активиране на записа се използва интуитивен плъзгач. 

Благодарение на MQ-U2 вече не се налага да се занимавате с функциите на различни приложения, а от друга страна можете да записвате разговори лесно, но с много по-високо качество, отколкото в класическата ера на мобилните телефони. Записването на обаждания от iPhone вече няма да представлява проблем.

Хареса ли ви тази статия?
Как да изберем дигитален диктофон? Как да изберем дигитален диктофон? Как да откриете в Wi-Fi мрежата скрита камера Как да откриете в Wi-Fi мрежата скрита камера

Дискусия

Темата все още не е коментирана.

Само регистрирани потребители могат да участват в дискусията.

Широка гама

Над 5000 продукта

​Производство по поръчка

От проектирането до изпълнението

Дискретна доставка

Без данни за електронния магазин

Специалист в областта 

Над 10 години в индустрията