Защо батерията се изтощава бързо

02.07.2021 test test Статии

Често срещан проблем при електронните устройства е, че те се изтощават по-бързо от посоченото. Това обаче не винаги е дефект. Потърсете най-честите причини, които могат да причинят за бързото изтощаване. 

1. Използват се функции, които изискват консумация на батерията 

Максималната продължителност на издръжливостта обикновено се посочва за режим на готовност. Чрез активиране на отделните функции издръжливостта намалява пропорционално. 
Няколко примера:
GSM подслушвателите имат консумация на енергия приблизително 3 mA в режим на готовност и 150 mA по време на подслушване. Поради факта, че потреблението е 50 пъти по-голямо по време на подслушването, отколкото в режим на готовност, издръжливостта ще бъде 50 пъти по-кратка.

GPS локаторите обикновено консумират 2 mA в режим на готовност. Когато обаче услугата GPS е активна и устройството комуникира със сървъра, консумацията се увеличава до приблизително 50 mA. 

Скритите камери оборудвани с PIR сензор, обикновено консумират около 7 mA в режим на готовност. В момента, в който камерата открие движение и започне запис, или лайв стрийминг, така че консумацията на енергия се повишава до 250mA и батерията се изтощава много по-бързо.

Ефект върху по-високата консумация на батерията могат да имат други допълнителни функции и настройки, например: 

откриване на шум

крачкомер

по-кратък интервал за запис на GPS местоположение = по-голям разход на батерия

откриване на движение (за камери без PIR сензор)
 

2. Студено време

Общата характеристика на батериите и акумулаторите е, че с понижаване на температурата разрядът им се ускорява. Следователно при температури под 0° те ще се изтощът много по-бързо. 

Хареса ли ви тази статия?
Защо записът не работи Защо записът не работи Tuktuk Tuktuk

Дискусия

Темата все още не е коментирана.

Само регистрирани потребители могат да участват в дискусията.

Широка гама

Над 5000 продукта

​Производство по поръчка

От проектирането до изпълнението

Дискретна доставка

Без данни за електронния магазин

Специалист в областта 

Над 10 години в индустрията