Sport & Outdoor

01.06.2021 Статии

Кучето лае спокойно дори 20 часа на ден

Живеем на 4-ти етаж в жилищен блок и знаем, че е минала около година, откакто съсед си е купил куче. Кучето лае на моменти, но ние свикнахме и не сме правили проблем от това. До преди около половин година беше горе-долу без проблеми, но тогава ситуацията се промени и кучето лаеше основно постоянно. През деня и през нощта. В някои дни можеше да достигне до 20 часа. 

Споразумението със съседа не доведе до никъде 

На няколко пъти се опитахме да се договорим със съседа си да разрешим ситуацията по някакъв начин, но без резултат. Кучето продължаваше да лае и особено през нощта започвахме да се ядосваме. Опитахме се да се обадим на полицията няколко пъти, но винаги малко след заминаването им, лаят започна отново. 

Полицията ни каза, че не може да се направи много в настоящата ситуация, тъй като животното не е показало видими признаци на насилие от пръв поглед. Въпреки това поне ни посъветваха да се опитаме да документираме ситуацията и след това можем да се свържем с ветеринарната администрация или полицията относно съмненията за жестокост към животните. 

Обикновените средства не помагат 

Като се има предвид, че, разбира се, нямаме достъп до апартамента на съседа, възможностите за получаване на доказателства за злоупотреба бяха много ограничени. Затова се опитахме да запишем лай на мобилен телефон, но не беше много успешен, тъй като дългосрочният лай е почти непоносим за нас, но няма много какво да се чуе на записа. Освен това нямаше какво друго да се чуе. 

SeCuPro ни помогна да разрешим проблема 

Когато не знаехме какво да правим, попаднахме на SeCuPro, докато сърфирахме в интернет, чиято оферта изглеждаше интересна, и мислехме, че специална технология може да помогне за нашия проблем. 

След консултацията най-накрая закупихме устройство, наречено подслушвател през стената, за което ни направиха батерия с голям капацитет в SeCuPro, за да поддържаме устройството в експлоатация през целия ден, и диктофон, който се свърза към подслушвателя и автоматично започва да записва, когато е открит всякакъв шум. 

Резултатът дойде веднага 

След около три дни изтеглихме записите на компютър и ги пуснахме. Бяхме развълнувани, защото не само лаят на кучето се чуваше перфектно, но и много ясно се чуваха всякакви глупави подвикваня , които често предшестваха лаенето и хленченето на кучето. 

Затова отново се свързахме с полицията, предадохме им записите и много скоро беше решен проблем. Кучето на съсед е отведено поради малтретиране. Така че сега ние сме спокойни и може би кучето ще се чувства по-добре на новото място сега. 

 

Историята е редактирана и е анонимна.

Хареса ли ви тази статия?
Къде може да се скрие шпионска мини камера? Къде може да се скрие шпионска мини камера? Спални чували с пълнеж от пера Спални чували с пълнеж от пера

Дискусия

Темата все още не е коментирана.

Само регистрирани потребители могат да участват в дискусията.

Широка гама

Над 5000 продукта

​Производство по поръчка

От проектирането до изпълнението

Дискретна доставка

Без данни за електронния магазин

Специалист в областта 

Над 5 години в индустрията